FOLLOW ON FACEBOOK

Wednesday, August 31, 2011

wong Jowo ojo keperanjing’en , isone ojo gor geregeten

بسم الله الر حمن الر حيم

“ tondone  syurgo ,  seng duwe kuoso , ngangsu ngelmu ojo kliwar kliwer ,  ngelmu duwur kudhu dicekel , totokromo ngeluruhi  seng pener , kuoso  kudhu diincer , mergo  Jowo bongso seng mblater   


Sedoyo tiyang Jowo  nduweni mripat , ngeruhi solat lan adat , orak bejat lan melarat  gor merempat orak kiro tempat . Londo lan Inggeris nduweni seng bejat , ngagahi kudrat  wong Jowo sak durunge kiamat , wong Jowo dipokso mlarat  lan ngadohi tobat . Seng priyayi okeh seng solat , ngadepi kiblat panggah ndingkluk mareng  seng nduweni bondo , pangkat lan nikmat dunio dudu ngahirat . Ileng  Ileng nyang ngahirat   yen orak sempat arep tobat , duwe obat orak iso ngubat seng podo bejat lan seng mlarat. Digeret diserempet lan dijambret  priyayi seng wes kasep, ubate gor gaei ngobati bancet .
 
Sakwijine priyayi seng mbandeli lan ngungguli leh ngangsu ngelmu orak diwedeni , temandang dewean , orak nono abangan seng ngireng  , kepelinter kanthek gareng orak pernah disandeng . Mblatere Jowo gor ngabdeni priyayi seng gedi , ngiseni weteng , dalane panggah peteng , orak iso dadi wong seng ganteng . dingklak dingkluk kantek peteng , janji ayem awake lan zuriate , ngadohi sedulure  leluhure  dewe .
Kapan teko wayahe tiyang Jowo ngajuke tondo syurgo  , dadi wong seng duwe ngelmu , herto ,  lan kuoso kangge ngingoni  totokromo leluhur Jowo , mbalekaken kuoso negoro seng diantem lan wes arep tenggelem .
Sakwijine kuoso Jowo iku  wes nduweni  ngelmu  , herto lan keluargo , ngedekake zuriat lan kudrat  , seng ngeruhi mareng bongso Jowo ben podo mulyo nang dunio lan iso nduweni kuoso  dunio kangge dhalan  ngadepi surgo.
Okeh  tonggo wong Jowo wes diweruhi pati geni . Londo lan Inggeris wes orak keterimo , gor ugomo dadhi panutan lan emperan kangge golek sandang lan pangan. Guyupe Jowo wes orak ketoro , ngalor ngidul keluyuran awan bengi orak karuan gor dadi jembatan ngeladeni seng jempalitan nang dalan , ngentutake tinggalane Londo lan Inggeris  . Dingklak dingkluk wes orak perlu digugukake wayah sak mene. Wong Jowo seng duweni kuoso terus mbuto mripat kangge ngangkat derajat dan kudrat leluhure dewe . Boso lan budoyo orak iso didhekno , opo maneh herto dunio seng wes diaturaken Londo sak lawase ngelamprah koyo sampah , orak manut mareng adahe sedoyone Jowo , ninggalno boso lan budoyo Jowo dadi terus orak ketoro . Boso lan budoyone Jowo gor didelehne nang poro ,  diperem nang muzium lan dipendem.
Mulane iku tiyang Jowo kudu bareng mendem dongo surgo ben podo oleh kuoso nang dunio , lan ngadekne kuoso sakwijine seng ilang digusur Londo lan Inggeris seng nyandeng gareng seng mbising , orak ngilengi seng paling ganteng  , seng ditondoni kuoso syurgo dunio .
Syurgo dunio  iku sak tenane seng duweni  tiyang Jowo , kuoso iku sak tenane  seng nangani tangane  kuoso wong Jowo seng mereng ngelestariake boso , budoyo lan negoro Jowo mergo tiyang Jowo mblater nang dunio . Wong Jowo moso terus soro  , ndingklak ndingkluk nyandengi totokromo , seng panggah udhuk dhalan  kangge moro nang surgone wong Jowo . Seng digowo kok panggah bosone wong lio , kuosone kok panggah orak dingaturaken bareng bareng , seng ngelamprah kudrate Jowo kudu dipandeng kangge ndepangaken guyupe Jowo seng wes moden . Ayoh sedoyo tiyang Jowo ngadepi ambeng bareng bareng , ben wetengea dadi anteng , leluhure iso tenterem , dadi wong Jowo kudu dadi wong seng ganteng . Wong Jowo seng njowoni.


No comments:

Kekalkan Dominasi Pemerintahan Islam Malaysia

(Ikhtibar dan Ikhtiar) Dominasi pemerintahan Islam wajib dikekalkan di Malaysia. UMNO@Barisan Nasional. Selagi kepemimpinan UMNO yg mendo...

FOLLOW THIS