Friday, July 8, 2011

Gagasan Bersih 2.0 ingkar , memusuhi tuntutan Al Quraan mesti dihapuskan.

بسم الله الر حمن الر حيم

“ BERSIH “ @ ANCAMAN PENUBUHAN IFC DI MALAYSIA = DIPELOPORI SI AMBIGA HINDU/KRISTIAN
Apa itu IFC  (Inter Faith Commission)
IFC berasal dari IRC( Inter Religion Council ) yang merupakan Suruhanjaya Antara Kepercayaan yang dicadangkan sebagai sebuah badan berkanun yang mempunyai kuasa undang-undang yang boleh mengubah ajaran sesetengah agama(cth: Agama Islam) atas desakan penganut agama lain. IFC berfungsi seakan SUHAKAM yang turut menerima dan melayan aduan berkaitan agama.
IFC ditubuhkan oleh Malaysian Consultative Council Of Buddhism, Christianity, Hinduism dan Sikhism atau singkatannya MCCBCHS ataupun Majlis Perundingan Malaysia Agama Buddha, Kristian, Hindu dan Sikh melalui memorandum bertarikh 21 Ogos 2001 kepada Majlis Peguam Negara.
Matlamat Penubuhan IFC
IFC ditubuhkan untuk membolehkan mereka meminda beberapa ajaran asas Islam yang boleh merosakkan akidah umat Islam serta lebih berpihak kepada orang bukan Islam.
Ancaman Daripada 14 Tuntutan IFC Terhadap Umat Islam
1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibubapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam. 
2. Orang-orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka(murtad) dan tidak boleh dikenakan tindakan undang-undang. 
3.  Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh mahkamah syariah tetapi dikendalikan oleh mahkamah sivil. 
4.Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam  
5.Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan orang Islam. Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam(murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.
6. Seseorang atau pasangan suami-isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.
7.Orang-orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.. 
8.Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid. 
9. Orang-orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.
10. Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka. 
11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah. 
12.Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing. 
13.Orang-orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam. 
14. Sepatutnya islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah. 
Ancaman Utama IFC terhadap Islam
1. Membuka ruang seluas-luasnya kepada orang bukan Islam mencampuri Hal Ehwal Agama Islam.     
2. Menjadikan undang-undang Allah perlu tunduk kepada norma-norma antarabangsa yang dicipta manusia yang jelas menjejaskan aqidah.
3. Orang-orang Islam bebas melakukan apa saja tanpa batasan.    
4.  Orang-orang Islam bebas untuk murtad. 
5. IFC berhak untuk menentukan status agama seseorang. 
    Sebagai umat Islam yang berpegang teguh kepada ajaran Islam yang disampaikan oleh Nabi Muhammad S.A.W., kita haruslah menentang sekeras-kerasnya penubuhan IFC. Tiada satu pun agama di dunia ini yang sanggup menerima campurtangan oleh mereka yang bukan penganutnya. Penubuhan IFC pastinya akan menimbulkan ketegangan antara agama yang bakal menggugat keselamatan negara.
Kini penyusupan dan pemikiran mereka telah dibentangkan dan natijahnya “ Bersih 1 @ 2 “ hanya tertumpu mengaburi rakyat Malaysia khususnya orang orang Islam yang menjunjung kalimah Al Quraan.

Dasar dan gagasan Bersih 2.0 jelas dan nyata mahu mengotori persekitaran kehidupan umat Islam secara terang terangan dan kita sebagai orang yang berpegang dengan tuntutan Al Quraan , sudah sampai waktu bagi kita berjuang habis habisan menghapuskan keberadaan mereka dengan apacara sekalipun , kerana tindakan mereka jelas sekali tidak menghormati dan memang nyata memusuhi saranan majoriti Islam di Malaysia .Tuntutan dan ajaran Islam telah dicerobohi dan dikotori dengan pemikiran SIKAFIR . Kewajiban kita telah jatuh untuk memerangi dan menghapuskan mereka semua .
Umat Islam mesti keluar dengan keberanian menjunjung keunggulan dan kesucian agama Islam yang sekian lama kekal dinegara ini . Kemunculan gagasan bersih ini hanya mahu melenyapkan kefahaman  Islam , agar manusia menjauhi saranan dan ajarannya . Perlembagaan negara ini juga langsung tidak dihormati , sedangkan majoriti kita mendokongnya demi Islam dan Al Quraan  .
Golongan Bersih 2.0 ini hanya sekelumit saja , mari kita sama sama hapuskan mereka  dengan keberanian menegakan jalan kebenaran  serta keikhlasan dan ketakwaan  pada ALLAH , yang masih memberikan kita ruang untuk tegas menegakan kegemilangan ajaran Al Quraan.

Al-Quran diturunkan kepada Rasulullah untuk disampaikan kepada seluruh umat manusia melalui persempadanan : Lauhil Mahfudz, Baitul Izzah dan malam lailatul qadar seperti firman-Nya dalam ayat pertama surah al-Qadr: "Sesungguhnya Kami menurunkan (al-Quran) ini pada malam lailatul qadar." al-Quran diturunkan dari langit dunia kepada Nabi Muhammad menerusi perantaraan malaikat Jibrail AS secara berperingkat dan turunnya ayat pertama adalah pada 17 Ramadan bersamaan 6 Ogos 610.
Peristiwa penurunan ayat pertama hingga kelima dari surah al-Alaq itu juga menjadi petanda kerasulan Nabi Muhammad ketika Baginda berada di Gua Hira, di bukit Jabal Nur berhampiran Makkah.
Ayat itu adalah: "Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang menciptakan (sekian makhluk). Ia mencipta manusia daripada segumpal darah. Bacalah, dan Tuhanmu Yang Maha Pemurah. Yang mengajar manusia melalui pena dan penulisan. Ia mengajarkan manusia akan apa yang tidak diketahuinya."
Ayat al-Quran mengandungi 114 surah diturunkan selama 23 tahun dengan 13 tahun di Makkah (1,456 ayat) dan sepuluh tahun di Madinah (4,780 ayat).
Al-Quran dipelihara melalui tiga cara iaitu hafalan sahabat, naskhah yang ditulis untuk nabi serta naskhah yang ditulis untuk simpanan sahabat. Selain itu, Rasulullah turut mengulang ayat al-Quran di hadapan Jibrail setahun sekali dan pada akhir hayat Baginda, Rasulullah khatam al-Quran sebanyak dua kali di hadapan Jibrail.
Kebanyakan sahabat yang menghafaz al-Quran syahid dalam peperangan menegakkan agama Allah , menyebabkan perlunya al-Quran dikumpul dan dijilidkan. Sayugia seluruh umat Islam yang meyakini ketentuan sang pencipta alam ( ALLAH ) memelihara dan mendaulatkan keberadaan al Quraan dengan kekuatan kudrat dan keringat demi mengungguli seluruh ajaran dan tuntutan Al Quraan dan Al sunnah warisan kebesaran Nabi Muhammad saw.
Ayoh lah saudara semuslim kita tegakan dan kekalkan persekitaran yang aman dan tenteram sejajar dengan memuliakan kesuciaan Al Quraan.
Apajua kefahaman dan pemikiran yang jelas tidak sejajar dengan Al Quraan dan al Sunnah serta akidah Islam perlu di benteras dan dihapuskan dipersekitaran kita .
Jesteru itu junjunglah Al Quraan dan laungkan keagungannya .. sesiapa sahaja yang tidak mahu mengikuti dasar serta tuntutannya dan mahu menghapuskan kebesaran persekitarannya perlu kita bimbing dan jika masih menunjukan kedegilan mesti kita perangi mereka secara habis habisan.
Berjuanglah dengan kekuatan iman dan tegakan kebenaran tanpa ketakutan demi keagungan al Quraan dan Al Sunnah : Jelas dan nyata SIKAFIR itu hanya mahu mengotori persekitaran dan keamanan kita . Ayoh maju dan kepong mereka dimana mana jua agar mereka tidak mampu menembusi dan sempadan pemerintahan Islam didunia ini .

No comments:

Kekalkan Dominasi Pemerintahan Islam Malaysia

(Ikhtibar dan Ikhtiar) Dominasi pemerintahan Islam wajib dikekalkan di Malaysia. UMNO@Barisan Nasional. Selagi kepemimpinan UMNO yg mendo...