NGOMONG JOWO




                        BALONG JOWO , BOSO JOWO NGEREMBUG NEGORO JOWO


Assallam’mualaikom ….. Opo Kuwe Balong Jowo , isek iso ngomong Jowo , nek tenan awakmu wong Jowo seng temenan sukunea mbah buyut Jowo lan iso ngomong Jowo dhudug java utowo jawa lan manggon neng dunio , yo podo moro ngobrol , ngeladeni lan ngumpolno balong seng podo jowonea .


Nek orak yo podo ojo teko , gor mandheng lan moco nek iso , tapi ojo podo ketap ketip motonea nek ndelokea utowo moco opo seng ditoles neng kene. Iki dhudug londo utowo eropa , opo maneh Indonesia seng dhudug negoro utowo segoronea leluhur Jowo .


Iki jajaranea wong jowo seng gelem nyandeng leluhorea lan unggol unggolnea ngomong jowo , noles jowo lan ceritonea nganggo boso jowo . Opo tiyang Jowo orak podo percoyo , nek Bongso Jowo , Boso Jowo , Budoyo Jowo , Seni Jowo , Kabeh iki bakalea wes orak nono neng dunio, gor disimpen neng gerobokan .


Nek sopo seng kuat ngomong Kromo yo terusno noles Kromo . Jajaran iki dhalan kanggo ngumpolno sedoyo dulor Jowo neng dunio , seng arep maju neng ngarepan ngedekno NEGORO JOWO , dhudug Jawa, dhudug Java utowo Indonesia , seng dijajah utekea manut Londo .


Sopo seng ngadhek neng jajaran Priyayi , lan Santri , kulo njalok ngapuro . cerito iki gor ngelengno tiyang tiyang Jowo ben iso ketoro ulahea Londo lan Eropa nerepake utekea wong Jowo ben podo orak patio pinter moco, noles lan ngomong boso jowo sakbenerea .


Saiki wes okeh Jowo duwur ngelmu lan gedi mergaweinea , ojo podo karepea dewe dewe lan ojo ninggalno Budoyo , Boso lan Seni Jowo . Mesakno leluhorea wong kito okeh seng wes ditotop motonea kambek Londo lan Eropa , kantek Negoronea dewe wes orak duwe , walhalea okeh tiyang Jowonea seng nyambot gawe atur kuosonea negoro , tapi orak gelem ngajukno aran negoro Jowo nang Ngarepanea Londo lan boso Jowo didhadikea Boso Negoro .


Goblok opo mendo wong Jowo , duwe kuoso lan majoriti okehea wong Jowo neng tanah Jowo tapi nunut neng Londo sampek sakpreneh lan orak iso obah lan panggah nunut ulahea wong lio . Sejarahea kito ojo ditinggalno , mbok dieleng elengno nek leluhurea kito saktemenanea duwe negoro , ikulah tanahea Jowo , dhuduk Java utowo sumatera lan lianea .


Tanah iki tanahea Jowo negorone wong Jowo , TAPI KOK MALEH DHADI NEGORO INDONESIA ?????


Neng seluroh jajaran Indonesia iki seng paling okeh wongea kito tiyang Jowo , tapi nopo kok kantek sak iki orak biso ngedekea negoro dewe . Nek Priyayi lan Santri iku wes podo baei zaman sakmeneh…….ABANGAN WES PODO GEDI NGELMUNEA LAN PINTER GAWE OPO BAEI , YO MESTINEA MAJU NENG NGAREPANEA NGUGAHI DOLOREA KANGGO NGEDEKEA NEGORONEA DEWE , JOWO, DHUDUG SENG LIANEA. BOSONEA , BUDOYONEA , SENINEA RUPONEA JOWO LAN SENG LIANEA NUNUT MARENG LENGKONGANEA KITO WONG JOWO .


OJO PODO WEDI NGAJUKNO USOL LAN DIGAEI MACUL DHALAN GUGAHAN ABANGAN . NEK KITO BRAYAN SANDANG PANGAN LAN UNGGOL NENG DHALANAN PASTINEA ISO MBALEKAKEN NEGORONEA JOWO . BENNO SOPO SENG AREP NGALANGANI NENG NGAREPAN . REMBUGAN NEK WONGEA AREP , NEK ORAK YO DIBENNO . KITO TETAP MAJU NENG NGAREP DHALANAN KANGGO NGUMPOLNO TIYANG JOWO SENG OKEH SAKMONO KOK ORAK ISO MANUT LELUHOREA DEWE WONG JOWONEA .


Londo wes orak nono , iki negoronea kito , leluhurea kito okeh seng podo soro …diapusi lan diabdinea karo Londo !!! Seng dhadi Priyayi lan Santri motonea wes buto …ninggalno Abangan seng soro dewe dewe neng Deso Deso , Omahanea lemah , wuwungea gabah . Nek bien kito Abangan iki diujarno lan sak iki wes mempan neng ngarepan , kapan maneh arep nunut sirepanea Londo …Opo Priyayi lan Santri bedo lan dhuduk menuso ?…yo podo baei leluhurea kito Abangan seng nunut lan ngabdi , diseneni amben dino .


Opo maneh sak iki ugomo Islam wes nyebar neng seluroh dunio , Ayo wong Jowo seng soro podo guyup mikirno ..eleng elengno dewe …BOSO JOWO , NEGORO JOWO BAKAL ORAK ENENG NENG DUNIO . WONG JOWO AREP UNGGOLNO OPO ???? Ugomo dhudug Bongso , Bongso Jowo , Negoro Jowo orak NONO . Buto utowo bejat utowo orak weroh Ugomo lan Bongso Leluhurea JOWO!!


IKI BALONG JOWO ORAK WEDI MAJU UNGGOLNO JOWO KANTEK KAPANPON DINONEA , PASTI NEGORONEA JOWO , BOSO JOWO , SENI JOWO LAN KUOSO WONG JOWO NENG SEGORONEA DEWE …..IKU BARU DULOREA JOWO JENENGANEA .


TOTOKROMO MENGKO MBOK PANGGOL NENG PUNDAKEA DEWE DEWE , JANJI PODO JOWONEA , LAN UREP AMAN KAMBEK TONGGO LIANEA SENG DHUDUG SUKU JOWO , BALONGEA WONG LIO SENG UNGGOLNEA WONG LONDO LAN BUDOYO LONDO , NUNUT NANG LONDO , MATANEA WES PODO BUTO!!!! ….TEMBUNGAN IKI BAKAL TAK SAMBONG LAIN DINO ….MONGGO , MONGGO OJO LORO NGATI NENG DUNIO , KITO BAKALAN DUWE BOSO LAN NEGORO .
Pancasila lain perkoronea , merdekanea Indonesia ..dhudug JOWO SENG MERDEKO ..GOR GAREK NGEIRAH DINO UNGGOLNEA JOWO.

No comments:

Kekalkan Dominasi Pemerintahan Islam Malaysia

(Ikhtibar dan Ikhtiar) Dominasi pemerintahan Islam wajib dikekalkan di Malaysia. UMNO@Barisan Nasional. Selagi kepemimpinan UMNO yg mendo...